17 May 2021
pexels-jonathan-borba-3292701

Trouwen of geregistreerd partnerschap?

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Trouwen is nog steeds hot-item, maar toch gaan steeds meer stellen voor geregistreerd partnerschap. Je zult waarschijnlijk denken dat er een groot verschil zitten tussen trouwen en geregistreerd partnerschap, maar niks is minder waar. En dat leggen wij jou uit!

Trouwen

We merken dat nog voornamelijk de mensen boven de 30 kiezen voor het trouwen. In de leeftijd van 20 tot 30 kiezen stellen steeds vaker voor geregistreerd partnerschap. Wanneer je kiest om te gaan trouwen is het Ja-woord het belangrijkste verschil. Bij trouwen is dit wel aan de orde en met geregistreerd partnerschap hoef je alleen ervoor te tekenen. Daarnaast kiezen stellen voor trouwen om het hele feest eromheen. Je komt bijvoorbeeld aan met een trouwauto in Zwolle, waarna je vervolgens de ceremonie hebt en het feest. Wil jij graag met je partner trouwen? CCD Nederland helpt je aan passend vervoer!

Geregistreerd partnerschap

Ondanks dat geregistreerd partnerschap in minimale vorm verschilt van trouwen, merken we dat steeds minder stellen waarde hechten aan trouwen. Een ondertekening met dezelfde rechten en plichten is voor velen voldoende. Het verschil met trouwen is dat geregistreerd partnerschap later omgezet kan worden in een huwelijk, andersom niet. Daarnaast wordt geregistreerd partnerschap niet altijd erkend in het buitenland.  

Geen van beiden

Daarnaast is er nog een derde optie waarvoor je kunt kiezen, dat is een samenlevingscontract. Zonder dat je officieel vastlegt dat je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, kun je een samenlevingscontract afsluiten. Hierin kun je alle zaken regelen die op dat moment van belang zijn. Denk hierbij aan het bezit van goederen, pensioenregeling of afspraken over kosten.